Történelemportál

Cikkek a nagykároly aktában

Károlyi Sándor szobrának avatása Nagykárolyban (fotó: Babos Krisztina)

Szobrot állítottak Károlyi Sándornak a nagykárolyi kastélykertben, leleplezését követően pedig megmutatták az érdeklődőknek a felújított Károlyi-kastélyt is.

Ma kezdik restaurálni Erdély egyik legszebb lovagvárát, a magyar történelemben nagy szerepet játszó Károlyiak várkastélyát. Az épület a tervek szerint két év múlva vehető ismét használatba.

Ady Endrére emlékeztek a hétvégén Szatmár megyében. Csütörtökön Nagykárolyban, a költő egykori iskolájában, pénteken Szatmárnémetiben, szombaton pedig Érmindszenten, a szülőfalujában ünnepeltek Ady születésének 132. évfordulója alkalmából.

Négy szatmárnémeti cég összefogásával újítják fel a nagykárolyi Károlyi-kastélyt, valamint az erdődi várat. A munkálatok elvégzésére pályázó, Kastély-társulás elnevezésű cégkonzorcium 15,5 millió lejből gazdálkodhat.

Szeptember 4-ig hosszabbította meg Kovács Jenő nagykárolyi polgármester a Károlyi-kastély rehabilitációjára kiírt közbeszerzési pályázat elbírálási szakaszát.

Folyamatban van a nagykárolyi kastély külső-belső felújítására kiírt liciten tett ajánlatok elbírálása. Titoktartási fogadalmát figyelembe véve Bekő Tamás városmenedzser a következőket mondhatta csak el: a pályázaton három vállalat vett részt, van köztük romániai is, külföldi is. Az első rostán mindhárman átmentek, s most következik az ajánlatok műszaki és gazdasági szakvéleményezése.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!