Történelemportál

Cikkek a komárom aktában

Az 1919. május 1-jei áttörés 95. évfordulója alkalmából megemlékezésekre hívja Észak- és Dél-Komárom lakosságát az Endresz Csoport Egyesület.

Csütörtökön délután zajlott Komárom belvárosában az a rendezvény, melyen leleplezték az Esterházy Jánosnak emléket állító domborművet. Az ünnepségen több közéleti személyiség is megjelent.

A komáromi Öreg- és Újvár felújítására ugyan minden évben csurran-cseppen az állami- és önkormányzati költségvetésből, ám nagyobb léptékű megújulást a befektetők megjelenése hozhat – írja a műemlékem.hu magazin.

A komáromi tisztipalotán olvasható ma is Ferenc József jelmondata, a Viribus Unitis (egyesült erővel, magyarosabban egységben az erő), amely rávilágít a történelmi város hanyatlásának egyik okára is – írja a műemlékem.hu magazin.

Felújítják és állandó kiállítótérre alakítják a Monostori Erőd legfontosabb részét, a 140 éves Dunai-bástyát; a beruházáshoz az Európai Unió 385 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Arcokat kap a történelem: március 12-én nyílik meg a komáromi Klapka György Múzeumban a Klapka-légió tisztjeiről készült fotók tárlata. Az 1866-os katonai felvonulás tulajdonképp a szabadságharc utolsó — csata nélkül véget ért — hadjárata volt. A műemlékem.hu cikke.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!