Történelemportál

Cikkek a csurka istván aktában

Domonkos László (fotó: Csalavári László)

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Bíró Zoltán, az MDF alapító elnöke méltatta Domonkos László Csurka című könyvét, amelyet a zsúfolásig telt Polgárok Háza dísztermében mutattak be május 23-án este.

Csurka István (1934–2012)

A Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferenciasorozatának keretében rendez Csurka István emlékestet a Polgárok Házában 2012. május 23-án, szerdán 18 órai kezdéssel.

Csurka

Domonkos László kifejezetten Csurka István egyéniségét vizsgálja, és jól teszi, hiszen a teljes irodalmi és politikai kapcsolatrendszer feltérképezése megoldhatatlan feladat elé állította volna. A szerző pontosan ábrázolja Csurka jószívűségből, indulatosságból, önzetlenségből és szemlélődő okosságból összegyúrt különös alkatát.

Csurka István (1934–2012)

Csurka István életművének bemutatására vállalkozott Domonkos László, akinek csaknem egy éve készülő könyve március 30-án kerül a könyvesboltokba.

Csurka István

Utolsó éjszakáján azt mondta: tudja, hogy szép, tartalmas élete volt. És e nagy élet során mindvégig írt és írt és írt és írt. Nagyon-nagyon sokat. Értünk. A fajtájáért. Ki merészelné állítani, hogy Csurka István meghalt? (Domonkos László írása)

Csurka István

A József Attila-díjas író, dramaturg, politikus hosszú betegség után, életének 78. évében hunyt el.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!