Történelemportál

Cikkek a biszku béla aktában

Hatvanegy évvel ezelőtt kezdődött a kommunista diktatúra brutalitásának a kezdete, amely során emberek tömegeit ölte meg a Kádár János nevével fémjelezte gyilkos rendszer. Emberek százezreit lehetetlenítették el, tették tönkre és igázták le Kádár pribékjei. A rendszerváltás után azonban a gyilkosok, a kínzótisztek szabadon élhettek anélkül, hogy bárki is felelősségre vonta volna őket. Kísérletek persze voltak […]

Elhárítja magától a felelősséget Biszku Béla az 1956-os forradalom utáni megtorlásokért, jogtalanságokért és kirakatperekért a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának szerdai adásában adott exkluzív interjúban.

Sok hűhó semmiért — kis túlzással így lehet összefoglalni azt a vihart, amely a Biszku Béla kommunista bűnöst lépre csaló és tetteivel szembesíteni igyekvő Bűn és büntetlenség című film körül kavarodott. Ágoston Balázs írása.

A Biszku Béláról készült dokumentumfilm ismét ráirányította a figyelmet a pártállam nómenklatúrájának rendszerváltozás utáni utóéletére. Számosan élnek még köztünk a kommunista diktatúra egykori vezetői, szinte kivétel nélkül kiemelt nyugdíjjal, többen 1989 után kapott kitüntetésekkel a vitrinjükben.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!