Történelemportál

Magyarország az első világháborúban

Rovatok: Kiadvány

Egy évszázad telt el azóta, hogy 1914 júniusában végleg kiéleződött az a nagyhatalmi szembenállás, amely néhány héten belül egy addig sosem látott méretű fegyveres konfliktusba torkollott. Déd- és nagyszüleink emlékezetében még sokáig „a nagy háborúként” élt, amit később első világháborúnak, még később a huszadik század őskatasztrófájának is neveztek.

A centenárium alkalmából megjelenő, sajátos szemléletmódú történelmi atlasz az Osztrák–Magyar Birodalom és benne Magyarország első világháborús részvételére összpontosít, az események sorából a hazánkat érintőeket emeli ki. A mű újdonsága, hogy a szerző, Nagy Miklós Mihály az 1914–1918 közötti eseményeket szorosan összekapcsolja a magyarság 1918–1919. évi honvédő háborújával, amelyet korábban „forradalmak koraként” is emlegetett a történetírás. Az eseménytörténet, illetve a Monarchia jellemzőinek áttekintése alapos, ugyanakkor tömör és jól érthető.

Magyarország az első világháborúban

Magyarország az első világháborúban. Térképek történelmi áttekintéssel

Az összetartozó történelmi és térbeli folyamatok megértését 45 db tematikus térkép mellett 10 db ábra is segíti. A nagyméretű kötet keménytáblás, cérnafűzött kivitelben jelenik meg, terjedelme 136 oldal.

12 hozzászólás »

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!