Történelemportál

A kommunista párt öklei – könyvbemutató Nagyváradon

Rovatok: Előadás

Február 25-én, kedden 18 órakor a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében kerül bemutatásra Bálint László új könyve. A kommunista párt öklei az első Magyarországon megjelent összeállítás, amely az államvédelmi, illetve állambiztonsági szolgálat hivatásos állományát veszi számba. A szerzővel Fábián Tibor beszélget.

A rendszerváltozást követően megfogalmazódott az igény az állambiztonsági múlt megismerésére, az államvédelmi múltról viszont sokkal ritkábban és sokkal kisebb hangerővel esett szó, pedig az volt a sötétebb, a gyalázatosabb és a több áldozatot követelő. A kettő szétválaszthatatlan, hiszen a fő cél ugyanaz maradt, a folytonosság a személyi állományt tekintve is tetten érhető. Utóbbi, tehát az operatív tiszti állomány megismertetésére tesz kísérletet Bálint László levéltári dokumentumok rendszerezésével és a közvélemény elé tárásával – mint írja, nem a bűnbakkeresés, hanem a tisztánlátás és a szakszerűség igényével.

Bálint László új könyvét, A kommunista párt ökleit a Kárpátia Stúdió adta ki. A Vármegyeháznál máris megrendelheti 22% kedvezménnyel!

Bálint Lászlót nemrég az ügynökügyekről kérdeztük, az interjút elolvashatja a Történelemportál magazin 2014/1. számában, amely még kapható az újságárusoknál is.

Bálint László Évtizedeim a titkosszolgálatnál címmel megjelent önéletrajzi könyvét szintén a Kárpátia Stúdió adta ki.

A kommunista párt öklei

A kommunista párt öklei

Könyvbemutató: A kommunista párt öklei
Időpont: 2014. február 25. 18 óra
Helyszín: Partiumi Keresztény Egyetem, Bartók-terem

7 hozzászólás »

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!