Történelemportál

Mátyás király legyőzhetetlen zsoldosai

Rovatok: Hírek

A fekete sereg a magyar király szolgálatában állt, és a Magyar Királyság hatalmi helyzetének biztosítéka volt, ám jórészt külföldi zsoldosokból toborozták. Mátyás a hatalmi viszonyokat felmérve és nagy ívű külpolitikai koncepciót megvalósítva indította nyugati hadjáratait, ez vezetett birodalma sziléziai, morva, osztrák, valamint stájer területekkel való növeléséhez.

A fekete sereg – Nagy Magyarország 2013/3

A fekete sereg címmel megjelent új Nagy Magyarország magazin írásain keresztül megismerkedhetünk a zsoldossereggel, annak hadvezéreivel, illetve déli és nyugati hadjárataival. Képet alkothatunk a Bécs városát is elfoglaló Mátyás halála utáni helyzetről és a meglévő problémákról is. A lap fő témája mellett foglalkozik például a második világháború utáni tábornoki karral, a veleméri fénytemplommal, a szerémségi magyarság sorsával.

A Nagy Magyarország új száma 795 forintos áron kapható az újságárusoknál, 620 forintért megrendelhető a Vármegyeházban. A lap tartalmát megtekintheti a Kárpátia Stúdió oldalán.

4 hozzászólás »

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!