Történelemportál

Hatodik alkalommal hullik nyílzápor Ópusztaszeren

Rovatok: Hagyomány

A hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléje, az Ópusztaszeri Íjásztalálkozó leglátványosabb eleme a közel kétezer íjász részvételével bemutatott Nyílzápor.

Az íjásztalálkozó idén is izgalmas és látványos programokkal várja a családokat. Ezen a napon megelevenedik az emlékparkban a magyarság egy dicsőséges korszaka, egy csapásra a honfoglaló magyarok életébe csöppenhetünk. Középkori kézműves vásárral, harci és életmód bemutatókkal, érdekes foglalkozásokkal várják a látogatókat, akik testközelből ismerhetik meg a X. századi magyarok életmódját, félelmetes harcmodorát.

A rendezvényt megelőző napokon, csütörtökön és pénteken a III. Ópusztaszeri Szabadegyetemen vehetnek részt az emlékparkba látogatók. Az idén elsősorban a népmese és népi játékok építő és nevelő hatásairól, illetve a hazai ökológiai gazdálkodás széles spektrumáról hallhatnak előadásokat a skanzen olvasókörében az érdeklődők.

időpont: 2012. június 30. (szombat 8-18 óráig)
helyszín: Ópusztaszeri Emlékpark
program és regisztráció: opusztaszer.hu

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!