Történelemportál

Távozik a Trianoni Szemlétől Raffay Ernő, Takaró Mihály és Borbély Zsolt Attila

Rovatok: Tallózó

Azonnali hatállyal távozott a Trianoni Szemle szerkesztőségéből Raffay Ernő történész, Takaró Mihály irodalomtörténész és Borbély Zsolt Attila jogász-politológus – értesült a Történelemportál. Mindhárman a lap alapembereinek számítottak, a szerkesztőség, illetve a szerkesztőbizottság tagjai voltak. Úgy tudjuk, az érintettek a legutóbbi szerkesztőségi ülés után hozták meg döntésüket, amelynek hátteréről nem árultak el részleteket. Néhány hónappal ezelőtt a legnevesebb felvidéki történész, Popély Gyula is arra kérte Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztőt, hogy a nevét töröljék az impresszumból, távozásának hátteréről ő sem nyilatkozott.

A három éve alapított Trianoni Szemle tavaly decemberben bejelentette, hogy anyagi okok miatt ideiglenesen szünetelteti a megjelenést. A lap több forrásból is támogatáshoz jutott, ám úgy tűnik, az anyagi gondokat ez sem orvosolta. Értesüléseink szerint a kilépések nem hozhatók összefüggésbe a financiális problémákkal, már csak azért sem, mert a szerkesztőbizottság tagjai nem részesültek anyagi juttatásban, és tiszteletdíjat a jövőben sem vártak volna el. Úgy tudjuk, a Trianoni Szemle június 4-re, Trianon évfordulójára dupla számmal jelentkezik.

8 hozzászólás »

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!