Történelemportál

Magyar Érdemrend: kereshető adatbázis az interneten

Rovatok: Kutatás

Újabb egyedi kutatási anyagot tett közzé a hungarianarmedforces.com honlap. Dr. Szentváry-Lukács János kutató jóvoltából mindenféle bontásban és összeállításban kereshetők az 1924–1945 között a Magyar Érdemkereszt, később Magyar Érdemrend nevű kitüntetés bármely fokozatával kitüntetett magyar és külföldi, katonai és polgári személyek.

Magyar Érdemkereszt III. osztálya

A honlapon a XX. századi magyar hadtörténelemmel kapcsolatos egyéb adatbázisokban is kutathat az érdeklődő, valamint a szerkesztők által publikált könyveket, kiadványokat ismerheti meg. A felület tartalmát Berekméri Árpád Róbert történész-levéltáros, Illésfalvi Péter történész-muzeológus, Maruzs Roland történész, dr. Sallay Gergely történész-muzeológus és dr. Szentváry-Lukács János kutató szolgáltatják, és a kutatások függvényében folyamatosan bővítik.

A kutatók célja, hogy a korszak magyar fegyveres erőinek olyan adatai váljanak ismertté, amelyek eddig csak levéltári kutatás vagy komoly könyvészeti munka után lettek volna hozzáférhetők. Az adattárban található adatbázisok a honlap szerkesztőinek a munkái, nem egy közülük több hónapos vagy akár több éves kutatómunka eredménye.

1 hozzászólás »

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!