Történelemportál

Megemlékezés a Kerepesi temető 21-es parcellájánál november 4-én

Rovatok: Emlékezet

Minden budapesti temetőben találunk még ’56-os sírokat, de sajnos megváltás és törvényi védelem hiányában számos sírhelyet felszámoltak. 1982 óta a Kerepesi temető az enyészetnek átadott, pusztulófélben lévő parcelláját az 1989 tavaszán polgári kezdeményezésre alakult 56-os Kegyeleti Bizottság hozta rendbe társadalmi összefogással, és 1989. október 22-én avatták az ’56-os hősi halottak és áldozatok emlékhelyévé. 1999-ben Orbán Viktor avatta fel Gömbös László szobrászművész közadakozásból készült alkotását, az ’56-os szabadságharc hősi halottainak emlékművét.

A Fiumei úti Nemzeti Sírkert 21-es parcellájánál, az 1956-ban elesett hősi halottak és áldozatok tiszteletére felállított emlékműnél a hagyományos koszorúzás 2011. november 4-én (pénteken) 15 órakor kezdődik. Előtte 14:30 kor tartjuk Gömbös László szobrászművész sírkőavatását a temető 19. parcellájában.

Mindenkit szeretettel várnak a 21-es Parcella Emlékmű Alapítvány, az 56-os Kegyeleti Bizottság, és az Erdély Művészetéért Alapítvány tagjai nevében.

Tiszteljük meg hőseinket egy szál virággal és mécsessel!

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!