Történelemportál

Augusztusi programok az Ópusztaszeri Emlékparkban

Rovatok: Tallózó

Dinnyenap, augusztus 6.

Idén is megrendezésre kerül az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2011. augusztus 6-án a Dinnyenap. A hagyományokhoz híven most is lesz dinnyesúlysaccolás, dinnyeevő verseny, dinnyeszobrok készítése, gyermekprogramok, előadások, miközben a talpalávalót a Nyenyere Egylet szolgáltatja, természetesen alföldi népzenével.

dinnyenap

Szeri Szabadegyetem, augusztus 17–20.

Augusztus 17–20. között rendezik meg az idei évben az Ópusztaszeri Emlékparkban az egészséges életmód- és nemzettudat jegyében tavaly útjára indított Szeri Szabadegyetemet. Akik „sátrat vernek” e négy napon Ópusztaszeren, meghallgathatják többek közt Bogár László közgazdász, Tóth Zoltán József jogtörténész, Andrásfalvy Bertalan néprajztudós vagy Jankovics Marcell művelődéstörténész előadásait; megismerkedhetnek a magyarországi biokultúrával, a biogazdálkodás csínjával-bínjával. Lesz biovásár, esténként a jókedvet és a derűt pedig a Kowalsky meg a Vega, a Szabó Balázs Band, a Ghymes, az Experidance produkciói, illetve a Magna Cum Laude Pálinkaház pálinkái is fokozzák. A rendezvény védnökei: Ángyán József és Jankovics Marcell.

További információk a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark honlapján.

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!