Történelemportál

Nem (csak) Erdély volt a tét – A Vörösmarty téren dedikál Koszta István

Rovatok: Hírek

Június 4-én, pénteken 16 és 17 óra között dedikálja Nem (csak) Erdély volt a tét című új könyvét Koszta István a budapesti Vörösmarty téren, a 80-as számú Püski pavilonnál.

Koszta István

Az egy hete megjelent művében a szerző Alexandru Vaida-Voevod erdélyi származású román politikus (1919. december 9. és 1920. március 19. között Románia miniszterelnöke) párizsi konferenciáról írt leveleit, feljegyzéseit, visszaemlékezéseit adja közre.

Koszta IstvánA közölt dokumentumok nagy része még soha nem jelent meg (románul sem), egyesekhez hozzájutni is kész kaland volt — mondta el Koszta István a május 27-i Nagy Magyar-ország-esten. A könyvhöz Raffay Ernő írt előszót, amelyben így fogalmaz: “Trianonról és következményeiről szóló, minden szempontból körültekintő elemzés még nem született meg, de talán nem is fog hosszú ideig. Íme egy könyv, amely arról szól, hogy koránt sem vagyunk minden titkok birtokában, kilencven év után is lehet megdöbbentően újat mondani. Ajánlom Koszta István könyvét és Alexandru Vaida-Voevod írásait minden magyar olvasó kezébe. Megérthető belőle nemcsak a Magyar Királyság tragédiája, de a különbség is a magyar és a román politikai elit szellemi és morális állapota, valamint érdekérvényesítő tehetsége között is.”

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!