Történelemportál

Rendhagyó műemlékvédelmi projekt Romániában

Rovatok: Műemlék

A Román Televízió “Felújítás” címmel országos kampányt indított a Romániában lévő műemléképületek és történelmi emlékhelyek felújítása érdekében. A kampány keretében rendezett versenyen az Országos Emlékhely Bizottság segítségével kiválasztott harminc épület vesz részt, köztük a nagyváradi vár is.

A nagyváradi vár madártávlatból

A nagyváradi vár madártávlatból

Tíz héten keresztül minden vasárnap a román televízió hármasával mutatja be a felújításra váró műemléképületeket, és a nézők szavazhatnak a három bemutatott emlékmű közül az egyikre. Minden műsorból egy, így összesen tíz épület jut majd be december 1-én megtartandó döntőbe. Akkor a nézők élőben szavazhatnak arra, hogy a tízből melyik épület felújításának örülnének.

Ugyancsak december 1-én telefonon pénzfelajánlásokat is lehet majd tenni valamely épület felújítására. November 8-án délután négy órától mutatják be a nagyváradi várat, mely a nagyenyedi várral és a porolissumi római kori táborhellyel fog versenyezni.

A nagyváradi önkormányzat megkéri a váradiakat, hogy nézzék meg a műsort és szavazzanak. Mindegyik műemléknek lesz egy sorszáma, és a nézők ezen sorszámok segítségével fejezhetik ki választásukat akár fix telefonon, akár sms-ben.

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!