Történelemportál

Felújítják a szekszárdi vármegyeházát

Rovatok: Műemlék

Nyolcszázharminc millió forintból, a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program EKF-hez kapcsolódó támogatásával újítják fel a szekszárdi vármegyeházát; a régiós fejlesztési tanács döntéséről a Tolna megyei közgyűlés elnöke szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón számolt be.

A vármegyeháza Szekszárdon (fotó: kultura.hu)

A vármegyeháza Szekszárdon (fotó: kultura.hu)

Puskás Imre elmondta: az 1833-ban Pollack Mihály tervei alapján épült megyeháza fizikailag és tartalmilag is megújul. Új tetőszerkezetet kap, felújítják a homlokzatot, nyílászárókat cserélnek, és az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kívánalmainak megfelelően belülről átalakítják az épületet. A földszinten Szekszárd és térségének múltját, hagyományait bemutató múzeumot, valamint kávéházat és ajándéküzletet alakítanak ki, a klasszicista megyeháza udvarát pedig alkalmassá teszik fesztiválok rendezésére.

A projekthez 615 millió forinttal a regionális operatív program, 205 millió forinttal a Tolna megyei önkormányzat járul hozzá, 10 millió forintot pedig a szekszárdi önkormányzat vállalt a költségekből – közölte az elnök.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szerdán közleményben tudatta: több mint 3 milliárd forintból a régió 8 városában valósulnak meg az EKF 2010 programhoz kapcsolódó fejlesztések. Szekszárd mellett támogatást nyert Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Dombóvár, valamint pozitív döntés várható Marcali és Sellye esetében is.

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!