Történelemportál

Felújítják a szekszárdi vármegyeházát

Rovatok: Műemlék

Nyolcszázharminc millió forintból, a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program EKF-hez kapcsolódó támogatásával újítják fel a szekszárdi vármegyeházát; a régiós fejlesztési tanács döntéséről a Tolna megyei közgyűlés elnöke szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón számolt be.

A vármegyeháza Szekszárdon (fotó: kultura.hu)

A vármegyeháza Szekszárdon (fotó: kultura.hu)

Puskás Imre elmondta: az 1833-ban Pollack Mihály tervei alapján épült megyeháza fizikailag és tartalmilag is megújul. Új tetőszerkezetet kap, felújítják a homlokzatot, nyílászárókat cserélnek, és az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kívánalmainak megfelelően belülről átalakítják az épületet. A földszinten Szekszárd és térségének múltját, hagyományait bemutató múzeumot, valamint kávéházat és ajándéküzletet alakítanak ki, a klasszicista megyeháza udvarát pedig alkalmassá teszik fesztiválok rendezésére.

A projekthez 615 millió forinttal a regionális operatív program, 205 millió forinttal a Tolna megyei önkormányzat járul hozzá, 10 millió forintot pedig a szekszárdi önkormányzat vállalt a költségekből – közölte az elnök.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szerdán közleményben tudatta: több mint 3 milliárd forintból a régió 8 városában valósulnak meg az EKF 2010 programhoz kapcsolódó fejlesztések. Szekszárd mellett támogatást nyert Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Dombóvár, valamint pozitív döntés várható Marcali és Sellye esetében is.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!