Történelemportál

Történelem és hadtörténet a Bookline.ro-n

Rovatok: Hirdetés

Huszonöt százalék kedvezménnyel vásárolhatunk történelemmel és hadtörténettel foglalkozó kiadványokat a bookline.ro internetes áruházban október 31-ig.

A 111 kötet között szerepel a régi magyar haderőt kiválóan ismerő dr. Csonkaréti Károly két könyve is. A 20. századi hadtörténet sorozatban megjelent A császári és királyi légierő című kötetben Csonkaréti többéves kutatómunka eredményeként írta meg a Monarchia katonai repülésének történetét, amely igazi hiánypótló műnek számít. A Császári és királyi hadihajók pedig egy közel 200 korabeli fényképpel és jellegrajzzal illusztrált kötet, amely bemutatja a császári és királyi hajóhad legfontosabb osztályait, tervezésük, építésük körülményeit. Az olvasó megtalálja a hajók műszaki adatait a kis naszádoktól a 20 000 tonnás csatahajókig, valamint egy-egy izgalmas akció leírását. Külön kuriózuma a könyvnek az 1914-ig épült és szolgálatba állított hajókról készített egykori hajólajstrom közreadása.

Császári és királyi hadihajók

A bolti árnál jóval olcsóbban kínált könyvek között szerepel még Ian V. Hogg, a világ egyik legelismertebb fegyverszakértője által írt A II. világháború német titkos fegyverei című kötet is, valamint a Brian Taylor által jegyzett 1956 Világoskék Pimpernele — Dennis “Hurricane” David önéletrajza című kötet is. Az 1956. évi magyarországi forradalomról eddig nagyon kevés könyv jelent meg angolul, éppen ezért a forradalmat Nagy-Britannia magyarországi légügyi attaséjaként átélő szerző szomorú, mégis felemelő, bátorságról szóló, de tragikus véget érő történetei igazán hiánypótló jelentőségűek. Dennis David titokban sokaknak segített elmenekülni a szovjetek elől, amivel hatalmas tiszteletet vívott ki magának az őt csak “Világoskék Pimpernelnek” nevező forradalmárok körében.

A könyveket az egész Európában jelen lévő GLS futárszolgálat szállítja házhoz a megrendeléstől számított néhány munkanapon belül.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!